Rate this post

Een paar dagen in de natuur is goed voor iedereen. Niet alleen de frisse buitenlucht is goed voor je, ook het uitzicht en de stilte om je heen dragen bij en zorgen ervoor dat je je mentaal beter gaat voelen. Ontstressen gaat bijna vanzelf. Dat blijk nu ook uit onderzoek: wetenschappers stuurden vijf mensen met een stressvol bestaan de Zweedse natuur in om ze 72 uur te laten doorbrengen in een bijzondere accommodatie. En wat bleek: het stressniveau bleek met maar liefst 70 procent te dalen, aldus een Zweedse professor uit Stockholm.

Waarom natuur goed voor je is en stress kan verlagen

De kwaliteit van leven is in Zweden heel erg hoog, zo blijkt ook uit verschillende onderzoeken. Niet alleen is er volop ongerepte natuur om tot rust te komen, maar eigenlijk is het de complete levensstijl van de Zweden die daarvoor zorgt. Het is een zogenaamde ‘close to nature lifestyle’ met veel buiten zijn, actief zijn en dus vaak een gezonde buitenlucht om je heen.

De deelnemers aan het onderzoek verbleven in een glazen cabine en hadden allemaal een eigen huisje voor zichzelf. Na drie volle dagen in de glazen cabine in Zweden zakte hun bloeddruk, ook de hartslag was een stukje lager en tegelijkertijd steeg hun creativiteit en algehele welzijn.

The World of Happiness biedt mogelijkheden om in 72 uur tot rust te komen en minder stress symptomen te ervaren. Kijk hier voor een aantal programma’s.

Bron: Travelvalley.nl
Foto: © Jonas Ingman – Bruksbild